Paraveterinairen

Loes Imholz-Stam

Ik ben Loes Imholz-Stam geboren in 1982 te Leeuwarden en sinds 2013 getrouwd met Marc Imholz. Na de HAVO heb ik de 2-jarige opleiding tot paraveterinair gevolgd in Barneveld. In 2002 heb ik de opleiding afgerond en heb ik enkele maanden op een praktijk in Drachten gewerkt wat tevens mijn stage adres was. Sinds 2002 ben ik werkzaam bij Sterkliniek Leeuwarden en heb het enorm naar mijn zin. Jarenlang was ik te vinden in de opname. Daar verzorgde ik de zieke dieren die bij ons zijn opgenomen en zorgde ik er voor een lekker warm bed voor de dieren die uit de OK komen zodat ze rustig kunnen herstellen van de narcose.
Sinds december 2016 heb ik de opname ruimte ingewisseld voor het kantoor. Ik ben nu verantwoordelijk voor de boekhouding en de facturatie van de praktijk. Voor mij is dit een hele nieuwe uitdaging en een geheel ander onderdeel van de kliniek. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn eigen Haflinger pony, Wesley. Een schat van een vent die veel kan en wil leren. Ook zijn Marc en ik de trotse eigenaren van Bailey. Een te gekke zwarte labrador kruising met veel energie die vergezeld wordt door 2 speelse en vriendelijke katten. Verder doe ik samen met mijn 2 oudere zussen aan aquarobic.

Marloes de Wit

IMG_2805Mijn naam is Marloes de Wit, geboren in Rotterdam, oktober 1961. In 1982 heb ik mijn opleidingen voor dierenartsassistente afgerond en ik was inmiddels al aan het werk als assistente in een eenmans-praktijk in Zoetermeer. Deze vrouwelijke dierenarts heeft mij een hele goede basis meegegeven als assistente. Vervolgens heb ik in verschillende andere dierenartspraktijken gewerkt in de rest van Nederland. Onderweg naar het noorden ook nog 4 jaar in het Dierenhotel Martin Gaus gewerkt waar ik de pensionkatten-afdeling mocht runnen, met veel plezier, en waar ik veel geleerd heb over honden- en kattengedrag. Daar is gedrag ook mijn grote hobby geworden, inmiddels is het mijn specialiteit binnen het assistentenvak. Daarbij vind ik het ook enorm leuk om vachtbehandelingen te doen van katten en konijnen. Zo heeft iedere assistente en dierenarts bij ons zijn/haar interessegebied en wordt een ieder gestimuleerd om eigen vaardigheden te ontwikkelen.

Hoe het ooit begon? Op een gegeven moment wilde ik graag een hond, ik was 10 jaar en vond mezelf oud genoeg. Ik had al aangetoond dat ik goed voor mijn cavia’s kon zorgen, dus ik wilde meer. En een hondenvriendje leek me fantastisch! Toen ik op een bepaald moment erg ziek was beloofden mijn ouders dat ik een hond mocht uitkiezen ; als ik beter was. U snapt dat ik toen snel opknapte! Mijn eerste hondje werd een teckel, geweldige hond! Inmiddels ben ik 3 honden verder en begrijp nu hoe hondentaal werkt! Door mijn laatste hond Wiep, een ruwhaar Jack Russell ben ik op het spoor gezet van Dog Listening. Inmiddels ben ik gecertificeerd Dog Listener. Op deze manier vind ik het fijn om mensen meer te leren over het gedrag van hun hond of kat. Door de resultaten en dankzij hun verworven inzicht zijn dierenliefhebbers elke keer weer verrast en gelukkig.

En katten; fantastisch! Ik heb er al heel veel meegemaakt, en ik vind ze allemaal leuk en intrigerend. Op het moment mogen Wim , mijn maatje, en ik zorgen voor 3 fantastische poezebeesten genaamd Sippie,  Abeltje en Kiki.  Want een kat heeft personeel, en een hond heeft een baas..

Johanna Kreulen

IMG_2783Mijn naam is Johanna Kreulen, geboren te Leeuwarden juli 1960. Al heel vroeg wist ik dat ik dierenartsassistente wilde gaan worden en toen ik in april 1980 werd ik aangenomen als assistente bij deze kliniek, toentertijd nog op de Troelstraweg, was ik maar wat blij. Na mijn opleiding dierenartsassistente en de nodige praktijkervaring heb ik in oktober 1982 mijn diploma behaald bij de faculteit der diergeneeskunde te Utrecht.

Ik ben als operatie-assistente aan het werk en met name de orthopedie neemt het grootste deel van de OK tijd in beslag. Een ander onderdeel van mijn werk is het maken van röntgenfoto’s, ook hier ben ik veel mee bezig. Samen met dierenarts Jacob Deinum heb ik een cursus gevolgd m.b.t. het maken van heupfoto’s, de zogenaamde PennHip methode.

Ook patienten narcose toedienen, voorbereiding, instrumentarium verzorgen, laboratorium werk, infuus en medicijnen toedienen, bloed afnemen, wond verzorging en verbanden aanleggen en alle anderen voorkomende assistente taken behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Wat voor mij dit beroep zo leuk maakt is het werken met de dieren, de vele variatie in het werk en het werken met een goed en leuk team. Verder ben ik de trotse bezitter van Oudduitse Herder Xantos , 2 katten Bo en Luke. Mijn hobby’s zijn motorrijden, fotograferen(met name dieren), hardlopen en natuurlijk wandelen

Sonja Wobbes

Mijn naam is Sonja Wobbes. In 1988 zat ik in het laatste jaar van mijn studie dierverzorging aan het “Groenhorst College” te Barneveld. Hiervoor had ik al een aantal stages gelopen en moest ik nog 1 keer een periode van 7 weken stage lopen, liefst bij een dierenarts. Ik heb toen “gesolliciteerd” bij de dierenkliniek, destijds nog aan de Mr. P.J. Troelstraweg, en mocht er stagelopen. Later dat jaar haalde ik mijn diploma en mocht ik vakantiewerk komen doen in dezelfde kliniek. Dat vakantiebaantje werd een vaste baan en sindsdien maak ik dus deel uit van de “zusterclub” van de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden.

Naast de gebruikelijke assistententaken (telefoon, balie, assisteren bij ingrepen bij dieren) ben ik ook gewichtscoach en voedingsconsulente.

Verder heb ik in 2006 een workshop TTouch® gevolgd. Dit is een aanrakingsmethode die bij dieren o.a. een heel rustgevende werking heeft. In onze kliniek pas ik dit vooral toe bij dieren die erg angstig en onzeker zijn voor een behandeling.

Zelf deel ik mijn huis met mijn hond Pascal, een geweldig lieve dame op leeftijd,  en twee poezen.

Sandra Dijkstra

Mijn naam is Sandra Dijkstra en sinds juni 1996 werk ik bij deze dierenkliniek. Van jongs af aan wist ik al dat ik “iets met dieren wilde gaan doen”. Na het behalen van mijn havo diploma ben ik naar het AOC te Barneveld gegaan. De stage in het laatste leerjaar heb ik hier bij de kliniek in Leeuwarden gelopen, ik kreeg een baan aangeboden en na het behalen van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan. Na al die jaren werk ik hier nog steeds met veel plezier! Mijn werk bestaat voor een groot deel uit de verzorging van de patiënten die in de kliniek verblijven. Dit zijn dieren die komen voor een operatie, maar ook dieren die om een andere reden opgenomen moeten worden en soms enkele dagen in de kliniek moeten blijven. Ervoor zorgen dat deze dieren krijgen wat ze nodig hebben is voor mij het leukste onderdeel van mijn werk. Wat ze nodig hebben kan zeer uiteen lopen, denk aan voeding, medicatie, bloedonderzoek, infuus en natuurlijk aandacht. Maar ook uitlaten, verschonen en observeren hoort erbij. Voor de dieren die komen voor een operatie komen er een aantal andere zaken bij kijken: bijvoorbeeld ruim voor de operatie pijnstilling en eventuele andere medicatie toedienen. En natuurlijk de recovery: op het moment dat de operatie klaar is, is aan mij de taak erop toe te zien dat het dier op temperatuur blijft, voldoende infuus krijgt en natuurlijk weer zo comfortabel mogelijk wakker wordt! Naast de boven omschreven werkzaamheden is het ook mogelijk om een konijnenconsult bij mij af te spreken, tijdens het consult wordt het konijn nagekeken, wordt de voeding besproken en kan de eigenaar vragen stellen over diverse zaken. Bij Tinley heb ik de opleiding “Gedragsadviseur voor konijnen” gevolgd en mijn diploma behaald. Voor verder informatie over het consult: kijk bij het kopje “over de kliniek” en vervolgens bij “onze extra services”. Uiteraard heb ik zelf ook huisdieren. Via de kliniek, kennissen, het asiel, en de cavia&konijnen-opvang (er zijn ook zo veel dieren op zoek naar een nieuw baasje!) hebben in de loop der jaren al aardig wat konijnen en cavia’s een nieuw thuis bij mij gevonden. Op het moment heb ik 7 konijnen en 2 cavia’s.

Petra Yntema

Hallo, mijn naam is Petra Yntema, geboren in de sneeuwrijke winter van 1979 in Achlum (Frl.).
Als dochter van een veehouder heb ik altijd al affiniteit gehad met dieren. Vandaar dat ik na de middelbare school “iets met dieren” wilde gaan doen. Allereerst heb ik de opleiding Diermanagement aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden met succes afgerond. Echter een oproep voor een verkorte cursus ‘Erkend Dierenartsassistente’ trok mijn aandacht en toen wist ik: “Dit is net wat voor mij”. Tijdens de cursus mocht ik een groot deel van mijn stage uren in de Kliniek voor Gezelschapsdieren doorbrengen, zoals de praktijk toen nog heette. Na het behalen van mijn diploma heb ik snel gereageerd op een openstaande vacature. Gelukkig werd ik aangenomen en ben ik vanaf september 2001 deel van het team van nu de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden. Ondertussen ben ik voor veel klanten en hun beesies een vertrouwd gezicht geworden denk ik en heb ik in al deze jaren de nodige ervaring en kennis op mogen doen. Tijdens mijn werkdagen richt ik alle aandacht op het vervullen van mijn telefoon­- en baliefuncties, waarbij ik voor u klaar sta voor vragen en adviezen, voor voer en medicatie of gewoon voor een vriendelijk woord. Tevens zult u mij tegen kunnen komen tijdens de assistentenspreekuren en geef ik begeleiding aan puppy­eigenaren tijdens het eerste levensjaar van hun nieuwe huisgenoot.

In mijn vrije tijd besteed ik mijn tijd het liefst aan mijn gezin, mag ik graag wandelen en loop ik hard. En zoals bijna alle assistenten en dierenartsen heb ook ik huisdieren. Een ietwat te dikke, gemoedelijke, zwarte ex­kater Karel en een schattig, lief poesje Maeve. Ook hebben we nog 2 konijnen, Joes en Nynke.

Akke de Bruin

IMG_2870Mijn naam is Akke de Bruin. Van jongs af aan wist ik gewoon dat ik later iets met dieren wilde gaan doen, maar ik wist nog niet precies wat. 
Thuis hadden we veel verschillende dieren die ik met liefde verzorgde en mijn pake en beppe (opa en oma) hadden in die tijd een veehouderij waar ik natuurlijk elke vakantie te vinden was!

Nadat ik de mavo had afgerond, besloot ik om naar de havo te gaan. Toen ik dat diploma had gehaald, schreef ik mij in voor de opleiding Diermanagement aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden.Tijdens de opleiding diermanagement, las ik in het wekelijkse informatieblad van het Van Hall Instituut dat er in september (2003) een cursus paraveterinair/dierenartsassistente aangeboden zou gaan worden. 
Nadat ik me hiervoor had opgegeven, ging ik opzoek naar een stageplaats en zo ben ik bij deze kliniek terecht gekomen. Het toeval deed zich voor dat tijdens mijn stage er een plaatsje vrijkwam om fulltime te komen werken als dierenartsassistente!! Vlak daarna behaalde ik ook nog mijn hbo-diploma diermanagement en had ik dus alles afgerond qua studies.

Vanaf het eerste moment dat ik werkzaam ben in de kliniek voel ik mij er helemaal ‘thuis’. 
Alle dierenartsen en assistentes vormen één team en daardoor is de werksfeer erg goed. De diversiteit aan diersoorten die er dagelijks binnenkomen, de verschillende behandelingen/operaties die er gedaan worden en het contact die je met de eigenaren hebt, zorgen voor een enorm boeiende baan!

Vanaf eind 2007 ben ik parttime gaan werken. Dit omdat ik er een ‘fulltime baan’ bij heb gekregen als moeder van Wytze en Rikst! De twee dagen dat ik werkzaam ben binnen de Sterkliniek, vul ik met balie- en telefoonwerkzaamheden. Ondanks dat ik nu ‘slechts’ twee dagen werkzaam ben, voel ik me nog steeds helemaal thuis en is het nog altijd enorm gezellig. De spreuk ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!’ is erg toepasselijk binnen de kliniek en past ook nog eens volledig bij mij! Hopelijk blijft dat nog lang zo….

Stephanie Smits

Ik ben Stephanie Smits, op 19 mei 1990 geboren en getogen in Dokkum maar sinds 2015 woon ik samen met mijn man in het mooie Damwâld!

Liefde voor dieren is er bij mij met de paplepel ingegoten, opgegroeid in een huis met honden, konijnen, cavia’s, hamsters en vogeltjes. Hierdoor riep ik als klein meisje al dat ik dierendokter ging worden.

Als echte dierenliefhebber heb wij natuurlijk ook dieren, een ontzettende lieve Cavalier Dustin en onze twee Rex konijntjes, Noa en Nibbit.
Mijn grootste passie en hobby is mijn eigen paard. Een KWPN merrie, een fantastisch leuk dier met soms haar eigenwijze buien.

In juli 2010 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen als paraveterinair. Deze heb ik behaald op het AOC Friesland te Leeuwarden. Sinds 10 oktober 2010 werk ik bij de Sterkliniek, waar ik het onwijs naar mijn zin heb. We werken in een hecht team, dit werkt erg fijn omdat we goed ingespeeld zijn op elkaar. De gezellige sfeer op de werkvloer helpt daar ook bij. Ons werk is erg afwisselend en je weet nooit wat de dag je brengen zal. Het contact met mens en dier maakt ons werk erg leuk! Mijn werkzaamheden binnen de kliniek zijn vooral achter de schermen, maar natuurlijk komt u mij ook eens tegen bij de balie of aan de telefoon.

Lisannne de Haan

Mijn naam is Lisanne de Haan, ik ben geboren in Heerenveen, 1986. Ik heb een aantal jaren in Leeuwarden gewoond. Inmiddels hebben mijn vriend en ik een huis gekocht in Bontebok, dit is een klein dorp aan de rand van Heerenveen, gelegen in zowel landelijk als bosrijk gebied.

Wij hebben een hond, twee katten en twee cavia’s.

Het diploma Paraveterinair Dierenartsassistente heb ik in 2007 behaald op het AOC in Meppel. Na daar eerst de opleiding tot manager van een Asiel, Pension of Kennel te hebben gevolgd. Daarna ben ik gestart met de opleiding tot Hondentrimster, waarvoor ik stage heb gelopen bij Karel Witteveen in Meppel. Inmiddels ben ik gediplomeerd trimster en lid van de ABHB, de vakvereniging voor Hondentrimmers. (Momenteel heeft Hondentrimsalon Lisanne de Haan helaas geen plaats meer voor nieuwe klanten. Een gediplomeerde trimsalon bij u in de buurt vindt u hier)

Per november 2010 maak ik deel uit van het team van de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden. Het hebben van een 32-urige baan hier vind ik fantastisch, ik ben er trots op deel uit te maken van het professionele en toch ook super gezellige team van deze kliniek! Mijn werkzaamheden zijn zeer divers. Voornamelijk ben ik in de opname te vinden waar ik zieke en geopereerde dieren verzorg, maar ik help ook wel bij operaties of ben werkzaam aan de balie of telefoon. Tevens ben ik diabetesconsulente, dit houdt in dat ik eigenaren begeleid bij de behandeling van suikerziektepatiëntjes.

Jannie Veenstra

Mijn naam is Jannie Veenstra en ben sinds 1 juni 2010 werkzaam bij de Sterkliniek.

In 1967 ben ik geboren in Leeuwarden en ben opgegroeid in een gezellig gezin met veel kinderen en beesten. Niks was bij ons te gek: parkieten, katten ,een mus, een tamme kraai, muizen, hamsters, cavia’s en een hond, alles werd mee naar huis gesleept. Iedereen was dol op dieren. In mijn jeugd was ik dan ook al snel samen met mijn zus werkzaam als vrijwilligster in het plaatselijke asiel.

In 1994 ben ik getrouwd en samen hebben we 2 meiden gekregen. Deze kleine meisjes werden groot en moeders kreeg tijd om dat te gaan doen waar toch altijd haar hart heeft gelegen: Het werken met dieren! Als eerste ben ik weer als vrijwilligster bij dierenasiel “de Wissel” gaan werken. Hartstikke nuttig en leuk werk maar toch gaf het mij geen volledige voldoening. In september 2008 ben ik daarom begonnen met een tweejarige opleiding als paraveterinair dierenartsassistente te Barneveld. Hierbij moest ik o.a. 700 uren stage lopen. In januari/ februari 2010 kwam ik als stagiaire binnen bij de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden. Een geweldig leuke tijd gehad waarin ik heel veel heb geleerd. Ik vond het vreselijk jammer dat mijn stage erop zat maar had ook de tijd wel even nodig voor het afronden van mijn studie.

Eind april 2010 kwam er een telefoontje of ik in de kliniek wilde komen werken, in 1e instantie voor de vakantieperiode. Ik ben inmiddels geslaagd voor mijn studie, is mijn vakantiebaantje omgezet in een vast dienstverband en behoor ik dus tot de vaste ploeg assistentes. Een droom carrière kun je wel zeggen. Het is heerlijk werken in een super team met mensen die zo enthousiast en deskundig met dieren zijn.

Mijn eigen veestapel bestaat momenteel uit 2 katten: Lady en Koen, en 1 hond: mijn grote vrolijke, enthousiaste, maffe vriend Bodi, een schapendoes van 5 jaar. Koen heb ik overgehouden van mijn tijd in het asiel. Hij was in een huis achtergelaten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Ellie Wijbenga

Hallo, ik ben Ellie Wijbenga geboren 1 september 1968 te Stiens.

Van jongs af aan wilde ik al met dieren werken. Vroeger hebben wij altijd konijntjes en cavia’s gehad. Een hond mocht ik helaas niet van mijn ouders, maar zodra ik op mijzelf ging wonen kwam er als eerste een hond, dit was de Jack Russel “Flame”.

Ik kwam als klant altijd bij deze kliniek met mijn Jack Russel en een droom van mij was dan ook om hier als assistente te mogen komen werken. Dat is gelukt ! En sinds 2010 ben ik werkzaam bij deze Sterkliniek. Ik ga altijd met heel veel plezier naar mijn werk. In 2013 heb ik de cursus Paraveterinair op het Groenhorst college te Barneveld met goed gevolg afgerond.

Het werken met een leuk enthousiast team is heel belangrijk, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit balie en assisteren bij spreekuren. Daarnaast houdt ik mij bezig met vachtverzorging van konijnen.

Ik ben getrouwd met een melkveehouder en wij wonen op een boerderij vlakbij Leeuwarden. Naast koeien hebben wij ook schapen, geiten, katten, konijnen en twee teckels Sjors en Boaz. Op de boerderij help ik regelmatig mee met het flessen van de kalfjes en het melken van de koeien. Geweldig leuk om te doen!

Tot ziens bij Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden!