Oncologie

Oncologie of kankergeneeskunde is binnen de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden zeer belangrijk. Dierenarts Marc Imholz is sinds 2003 lid van de SDK (Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra). Dit is een vereniging van dierenartsen die zich veel met kanker bezighoudt en die bereid is veel tijd, geld en energie te steken in het uitbreiden van kennis en behandelmogelijkheden.

Helaas weten we nog niet alles van kanker, het ontstaan ervan en hoe we het kunnen genezen, maar als we krachten bundelen kunnen we gezamenlijk tot verantwoorde behandelmethoden komen die de kwaliteit van leven van uw huisdier met kanker enorm kunnen verbeteren en in veel gevallen ook daadwerkelijk verlengen.

Stagering van de ziekte:

Bij dieren met kanker is een gedegen onderzoek van het probleem nodig om te kunnen inschatten hoe groot het probleem werkelijk is en wat de behandelopties zijn. Deze onderzoeken bestaan vaak uit het nemen van biopten, aanvullend röntgen- en bloedonderzoek.

Chirurgie:

Op dit moment is passende chirurgie toch vaak de meest effectieve behandeling. In de kliniek beschikken we over moderne operatiekamers, zodat de meeste operatieve ingrepen bij ons uitgevoerd kunnen worden.

Chemotherapie:

Sommige vormen van kanker laten zich niet door operaties behandelen, zoals bijvoorbeeld lymfeklierkanker. In andere gevallen kan chirurgisch ingrijpen onvolledig zijn en kan het zijn dat gekozen wordt voor andere behandelmethoden. Chemotherapie is een beladen onderwerp, veel mensen hebben er direct of indirect al eens mee te maken gehad, maar kan bij uw huisdier in bepaalde gevallen heel doeltreffend zijn.

Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden werkt net als de SDK volgens het ‘Compassionate Care’ principe. De zorg die wij voor u en uw huisdier hebben wordt gegeven vanuit ons hart en bevat niet alleen de operatieve zorg, maar tevens een volledige nazorg, waarbij u als eigenaar op de hoogte blijft van de stand van zaken en de te nemen stappen. Bij ernstige ziektes als kanker, die toch gepaard kunnen gaan met onzekerheid, pijn en verdriet moet u volledig op de hoogte zijn van wat er met uw huisdier gebeurd en welke stappen we wel en welke we niet kunnen nemen. Onze taak bestaat eruit u die informatie te geven, zodat u in staat bent de passende beslissingen te nemen.