Huidonderzoek

Dieren met huidklachten die hardnekkig zijn, of geregeld terugkomen worden door onze dierenartsen aan een uitgebreid huidonderzoek onderworpen. De huid is ons grootste orgaan. Er zijn echter heel veel huidaandoeningen die op elkaar lijken, omdat de huid maar een beperkt aantal manieren heeft om te reageren. Daarom is bij herhaling van de klachten aanvullend onderzoek nodig. Dit kan bestaan uit:

Huidafkrabsel

In het laboratorium bekijken we huidafkrabsels onder de microscoop om te controleren op de aanwezigheid van mijten en aanwijzingen voor schimmels. Door middel van een plakbandtechniek en een speciale kleuring kunnen we ook een vervelende huidgist aantonen (Malassezia). Indien we twijfelen over de aanwezigheid van schimmels, kunnen wij ook een schimmelkweek inzetten. Ook dit doen we zelf.

Huidbiopten

Het beoordelen van huidbiopten en het kweken van huidmateriaal op bacteriële infecties gebeurd door een extern laboratorium.

Allergietest

Inmiddels kunnen we door middel van een bloedonderzoek erg goed onderzoeken of uw huisdier last heeft van bepaalde allergieën. In veel gevallen kan deze test uitkomst bieden. Voedingsovergevoeligheden kunnen we hier niet mee onderzoeken. Dit bloedonderzoek sturen we naar een extern laboratorium.