Feline Seniorcheck

Katten in Nederland worden gemiddeld veel ouder dan 20 jaar geleden. Een leeftijd boven de 15 jaar is allang niet meer uitzonderlijk. Dit komt onder andere omdat de kat een andere plaats binnen het gezin heeft, een betere verzorging krijgt, specifiekere voeding aangeboden wordt en de veterinaire zorg enorm is ontwikkeld.

“Ouderdom komt met gebreken” en “onze oude kat slaapt de hele dag” zijn zinnen die we vaak horen. Het vele slapen kan bijvoorbeeld een uiting zijn van een onderliggend probleem. Ouder worden is een geleidelijk proces en sommige symptomen zijn daardoor moeilijk te herkennen. U ziet uw kat iedere dag wat objectief kijken moeilijk maakt. Als we problemen vroegtijdig signaleren kunnen we de kat beter ondersteunen en eventueel gericht behandelen voor een langere levensverwachting en hogere kwaliteit van leven. Denk hierbij aan nierinsufficiëntie, suikerziekte, te hoge bloeddruk, schildklierproblemen, artrose, gebitsproblemen, hartproblemen en dementie.

Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden biedt u en uw kat een uitgebreide senior controle aan. Dit bestaat uit een lichamelijk onderzoek en doorlopen van een checklist door een paraveterinair. De checklist kan u helpen thuis objectief uw kat te bekijken. Aan de hand daarvan kunt u doorverwezen worden voor een consult met de dierenarts dat eventueel gecombineerd kan worden met een bloedonderzoek.

De kosten voor deze senior check bij één van onze paraveterinairen zijn: 12.50. Mocht u daarna worden doorverwezen naar een van de dierenartsen ontvangt u 12.50 korting op dit consult.
Voor vragen, informatie of een afspraak kunt u ons bellen of stuur een mail naar akke.hemrica@sterkliniek.nl