ECG

Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden heeft de beschikking over meerdere ecg apparaten. De meeste zijn voor het monitoren van patiënten onder narcose.

We hebben ook diagnostisch ecg apparatuur. Uw huisdier kan (uiteraard) zonder narcose worden onderzocht. We plakken plakkers op uw huisdier en deze plakkers worden verbonden met draden die de elektrische activiteit meten. Het resultaat wordt naar de laptop gestuurd en op deze manier kunnen we meerdere afleidingen tegelijk krijgen. Vaak vergt het interpreteren van een ecg enige tijd en rekenwerk, wij kunnen dit soms uitstellen tot na het spreekuur. In spoedsituaties wachten we hier uiteraard niet op. Het ecg apparaat dat wij hebben kan ook aan uw hond of kat verbonden worden terwijl het dier loopt en via bluetooth kan het signaal verzonden worden. Op deze manier is registratie tijdens arbeid ook mogelijk.

We maken een ECG bij huisdieren om afwijkingen van het hartritme vast te stellen en nader te classificeren. Tevens helpt het ECG, in combinatie met thoraxfoto’s en een hartecho, ons om dieren met een hartprobleem te onderzoeken. Deze onderzoeken geven ons de mogelijkheid een eventuele therapie zorgvuldig vast te stellen en ook het effect hiervan te controleren