Dierenartsen

Marc Imholz

Mijn naam is Marc Imholz, ik ben geboren op 11-10-1964 te Haarlem. Ik ben tot de keuze om dierenarts te worden gekomen toen ik 17 jaar was en mij moest oriënteren op de vervolgstudie. Ik kom uit een groot gezin, waar geen tijd en ruimte was voor een hond, maar katten hadden we continu. In totaal heb ik 4 katten meegemaakt. Met name de laatste is mij het beste bijgebleven en toen deze problemen kreeg met ademen en steeds dikker leek te worden zijn we met hem naar de dierenarts gegaan. Vanaf dat moment leek dit mij een mooi beroep.

In 1983 ben ik met de studie diergeneeskunde te Utrecht begonnen en rondde deze met goed gevolg af in november 1989. Ik heb altijd een sterke affiniteit met de gezelschapsdieren gehad, vandaar dat ik voor de differentiatie niet lang hoefde na te denken. Na het behalen van mijn dierenartsdiploma ben ik naar Engeland gegaan om daar in een Veterinary Hospital te werken. In Engeland wordt wettelijk verschil gemaakt tussen klinieken en gewone praktijken. Deze hospitals moeten dan aan een aantal eisen voldoen om de naam ‘hospital’ te mogen voeren. In Nederland zou zo’n regel ook terecht zijn, ik denk dat zo de naam ‘kliniek’ beter tot zijn recht komt en dat dan voor de buitenstaander duidelijk wordt wat voor faciliteiten zo’n dierenarts tot zijn beschikking heeft. Na 1 ½ jaar in Engeland gewerkt te hebben heb ik in Nederland gesolliciteerd. In eerste instantie heb ik bij een aantal praktijken verdeeld over Nederland waargenomen, om vervolgens vanaf 1 oktober 1991 bij de toen nog Kliniek voor Gezelschapsdieren te Leeuwarden te gaan werken. Toen zaten we nog op de Troelstraweg, echter na 2 jaar werd dit toch te klein en waren de werkomstandigheden onvoldoende voor een kwalitatief hoogstaand diergeneeskundige kliniek. We hebben toen het praktijkpand aan de Jelsumerstraat 47 gebouwd, dat in september 1993 in gebruik is genomen. Vanaf 1994 was ik partner in een 3-mans maatschap. In de loop der jaren is de maatschap veranderd in een 1-mans praktijk waarvan ik sinds 2002 de eigenaar ben.

Binnen de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden heb ik naast een veterinaire functie ook de functie als werkgever. Beide zijn steeds minder te combineren, want de laatste taak vergt steeds meer tijd. Veranderende wetgeving en duidelijk onvoldoende beginkennis op dit gebied hebben ervoor gezorgd dat ik een deel van deze taken samen met de andere dierenartsen van de kliniek doe. Zo blijft er tenminste voldoende tijd over voor het werk dat ik het leukst vind, namelijk dierenarts zijn.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik mij als dierenarts verdiept in de oncologie. Dit is alles wat met kanker en tumoren te maken heeft. Ik volg meerdere, vaak buitenlandse cursussen per jaar om de diagnostiek en de behandelingsmogelijkheden van tumoren te verbeteren. Uiteraard blijft het een moeilijke en vaak zeer gevoelige materie, maar ik denk dat zowel u als uw huisdier recht hebben om in het geval dat uw huisdier getroffen wordt door een dergelijke ziekte, de meest volledige informatie te krijgen die er op dat moment voor handen is.

Corinne van den Berg

Mijn naam is Corinne van den Berg. Ik ben opgegroeid in de Betuwe op een gemengd boerenbedrijf met veel dieren. Daar is de interesse voor de diergeneeskunde ontstaan. In 1992 ben ik afgestudeerd in Utrecht aan de Faculteit Diergeneeskunde en sinds mei 1999 ben ik werkzaam als dierenarts bij de Sterkliniek Dierenartsen Leeuwarden.

Ik heb een breed interessegebied binnen de diergeneeskunde van de gezelschapsdieren. Wat ik het meest uitdagend vind is de interne geneeskunde. Alle deelgebieden binnen de interne geneeskunde, lever, nier, maag-darm en endocrinologie, alsook immunologische – en hartaandoeningen hebben mijn aandacht. Om te achterhalen wat een dier heeft is niet altijd eenvoudig en uitgebreid onderzoek is vaak nodig. Het echografisch onderzoek vormt een belangrijke bijdrage in de diagnostiek van vele aandoeningen en de echografie van de buik(abdomen) wordt door mij regelmatig toegepast.
Dierenarts is een mooi en dankbaar beroep dat ik na vele jaren nog steeds met veel plezier uitoefen.

Sinds 1999 woon ik ook in Leeuwarden en geniet ik van de rust en het water en dat lukt prima in Friesland. Ik heb 2 rode katten, beide als kitten gevonden, een met een gebroken pootje. En zij genieten nu ook van de rust en de verzorging door het baasje.

Elise van Essen

IMG_2845Sinds februari 2014 ben ik werkzaam als dierenarts bij de Sterkliniek Leeuwarden. Oorspronkelijk kom ik uit de Kop van Noord- Holland. Bloed kruipt waar het niet gaan kan… Mijn vader was dierenarts (inmiddels gepensioneerd) en daardoor krijg je toch het één en ander mee. Er kwam wel eens een patiëntje mee naar huis, of er moest er één van thuis mee naar de praktijk.

In december 2008 ben ik afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Na mijn studie ben ik voor mijn eerste baan in Sneek terecht gekomen, waar ik bijna vijf jaar heb gewerkt in een gezelschapsdieren kliniek. Ik heb daar onder andere het laparoscopisch steriliseren geleerd.

Ik vind het leuk en ben er trots op om dierenarts te zijn. Het is een afwisselend beroep, van opereren tot spreekuur doen, de ene keer een grote hond en de andere keer een hamster op tafel. Mijn hart ligt bij de interne geneeskunde. Het puzzelen, zoeken naar de juiste diagnose en het instellen van een goede behandeling met als doel dat dier en eigenaar allebei tevreden kunnen zijn (en ik dan ook). Ik zal ook wekelijks naar het dierenasiel gaan om de dieren daar te behandelen. Bij de Sterkliniek wordt er gestreefd naar een hoge kwaliteit zorg, en dat vind ik belangrijk.

Marit Madderom

IMG_2811Mijn naam is Marit Madderom, geboren in Sint Pancras.
Van jongs af aan wilde ik al graag dierenarts worden! In november 2012 ben ik dan ook afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Tijdens mijn studie ben ik onder andere naar Spitsbergen (een eilandengroep in de Noordelijke IJszee) en Noorwegen geweest voor onderzoek naar rendieren en na mijn studie ben ik samen met mijn vriend naar Nepal en Australië geweest. Ik vind reizen geweldig. Verder sport ik graag en vind het heerlijk om te wandelen met onze Hovawart Tjebbe.

Sinds maart 2016 mag ik deel uitmaken van het team van Sterkliniek Leeuwarden! Mijn interesse ligt bij de orthopedie en chirurgie.

Bas Joustra

BasSinds november 2016 werk ik bij de Sterkliniek Dierenartsen in Leeuwarden. Mijn achternaam komt wel uit deze buurt, maar ik ben opgegroeid in Delft. Toen ik diergeneeskunde wilde gaan studeren ben ik niet ingeloot in Utrecht en dus vertrokken naar België om daar te gaan studeren. De studie in Gent is mij goed bevallen, maar na het afstuderen ben ik toch weer naar Nederland gekomen. Ik heb gewerkt in Bergschenhoek en meerdere jaren in Den Ham (Ov). Het leuke aan deze laatste kliniek is dat er ook andere diersoorten dan honden en katten worden behandeld. Binnen de gezelschapsdieren vind ik meerdere onderwerpen interessant, maar orthopedie en chirurgie hebben mijn voorkeur.

Mijn ouders en andere familie hebben altijd meerdere honden gehad. Rottweilers, Friese stabijen, Jack Russels en allerlei kruisingen zijn er langsgekomen en daar ben ik dan ook van jongs af aan mee opgevoed. In het studentenhuis ben ik pas gewend geraakt aan een (heel gezellige) kat die om aandacht kwam zeuren als we te lang met de neus in de boeken zaten.
In mijn vrije tijd sport ik graag. Hardlopen en mountainbiken in Nederland en bergwandelen, snowboarden of skiën tijdens de vakanties. Daarnaast hou ik erg van lekker eten en drinken en dit vooral als er vrienden of familie bij zijn.