Dierenartstraining voor je hond

Door onderzoek komt er steeds meer informatie beschikbaar over hoe dieren zich voelen bij de dierenarts. Voor veel honden blijkt het een stressvolle, angstige gebeurtenis te zijn. Dat is niet zo verwonderlijk. Het ruikt er naar andere dieren, naar ontsmettingsmiddel en er worden gedragingen van je dier gevraagd die nieuw en spannend zijn, zoals op de weegschaal stappen, in de bek en/of oren laten kijken, een injectie krijgen, temperatuur opmeten, enz. Is je hond ziek dan ben je misschien zelf ook wat gespannen en dat versterkt je hond in het idee dat er iets ‘engs’ staat te gebeuren.

Kan het ook anders? Ja! JeDouwsies116 aangepast kunt het makkelijker maken voor je hond (en de dierenarts) door te trainen. Met de dierenartstraining leert je dier spelenderwijs dat verzorging en zelfs medische handeling niet eng zijn, maar iets leuks en/of lekkers op leveren.  Hierdoor is er minder stress en minder angst, wat resulteert in een plezieriger bezoek voor zowel dier en eigenaar.

Als hondeneigenaar start je het traject op een hondenschool waar de instructeur de opleiding voor de dierenartstraining heeft gevolgd. In Leeuwarden en omgeving kan dat bij Esther Bouter, esther@dierenopvangdewissel.nl.

Aan het eind van de cursus ontvang je, na goed resultaat, een basiscertificaat en kun je het vervolg traject bij ons starten. Onder begeleiding van 1 van onze paraveterinairen kun je met je hond de getrainde handelingen bij ons in de kliniek blijven oefenen en onderhouden. Door in de kliniek de oefeningen te onderhouden, associeert de hond de kliniek niet direct met pijn en ongemak.

Wil je weten of jouw hond in aanmerking komt voor dierenartstraining, mail naar marloes.de.wit@sterkliniek.nl of petra.yntema@sterkliniek.nl.

Voor meer informatie en leuke en inspirerende filmpjes zie ook www.dierenartstraining.nl of zoek op youtube naar “dierenartstraining”.